CORIAN® Solid Surface

 

Vi har arbetat med Solid Surface av olika typer i snart 20 år och har samlat på oss en bred erfarenhet inom detta område. Idag är vi Nordens ledande och ligger i top 10 i Europa. Som licensierad Corian® Quality Network fabrikör omfattas våra produkter av Duponts 10-års garanti. Detta innebär att vår fabrik och personal är certifierade vilket är en säkerhet för er och era kunder. 

 

CORIAN®

CORIAN® är ett material som har en enastående hållbarhet och som lämpar sig för exklusiv design både i privata hem och offentlig inredning.  Det behåller sitt snygga utseende och klarar repor och den inverkan som kan uppstå med dagligt slitage.  Corian®är ett kompositmaterial som består av 2/3 delar naturliga mineraler och 1/3 del akryl samt pigment.

Materialet togs fram av DuPont™ på sextiotalet under namnet Corian® som är det ursprungliga och mest kända Solid Surface fabrikatet.

CORIAN® har lång hållbarhet. Det är fläck och värmetåligt. Det är motståndskraftigt mot flisor, sprickor och högfrekvent användning.

CORIAN® har inga synbara fogar utan har en jämn yta som är enkel att hålla ren.

CORIAN® är förnyelsebart. Eftersom materialet enkelt kan repareras och förnyas behöver det inte bytas ut eller kasseras i lika hög grad.

CORIAN® kan också tas bort, skäras om och antingen installeras om med en ny design eller omarbetas till nya produkter.

CORIAN® är porfritt, slitstarkt, resistent mot mögel, smuts, bakterier och de flesta kemikalier,  samt lätt att göra rent. Därför passar detta material till våra egna produkter som t ex tvättrännor för offentliga miljöer och operationvaskar för sjukvården.

 

Webinar om CORIAN® – Fokus på hygien, funktion och design för sjukhus och kommersiella ytor.

Beskriver de olika egenskaperna och möjligheterna hos Corian® i vårdrelaterad miljö. Gästtalare från Tengbom och Region Östergötland som berättar mer om Corian® som operationsväggar i projekt på Linköpings sjukhus.

Se den här:   Webinar om Corian® i sjukvårdsmiljö

 

Läs mer eller ladda ner dina broshyrer

Film om hygien