Skötsel och Reparation

 

Solid Surface är inte helt underhållsfritt. Tack vare sin slitstyrka krävs minimal skötsel för att bibehålla materialets unika fräscha utseende. Materialet är särskilt bra genom att oavsett slitage eller fysisk skada kan återställas till ursprungligt skick!

Daglig skötsel

För den dagliga skötseln räcker det att torka av med en fuktig trasa och vatten. De flesta fläckar och fett tas bort med vatten och diskmedel.

Fläckborttagning

För fläckar rekommenderar vi en vit svamp, Fläcksuddare , som enkelt tar bort de flesta fläckar. Den kan användas torr och om inte fläcken försvinner, ta lite vatten på fläcken och skrubba.

Vid tuffare fläckar som ex kaffe/te, målarfärg eller smörja som på bilden nedan. Här används en rengöringssvamp typ Scotch Brite och ett milt diskmedel. Resultatet ser ni på bilden efter rengöringen.

Före rengöring
Efter rengöring

 

 

 

 

 

För att underhålla lystern bör hela ytan rengöras regelbundet.  Använd ett milt rengöringsmedel med slipeffekt ex Jif för sidenmatta ytor och diskmedel för högblanka ytor. Rengör hela ytan med en trasa med mjuka cirkelrunda rörelser. Skölj/torka av med en fuktig duk och torka torrt med papper eller en mjuk trasa.

Vid rengöring av diskho/disklåda gör man ovanstående moment och om inte detta tar bort fläckarna, fyll den med varmt (inte kokhett ) vatten. Häll i en till två teskedar maskindiskmedel och låt stå några timmar eller över natten. Diska ur med diskborste.

Vid riktigt tuffa fläckar finns ett rengöringsset som ni beställer direkt från oss.  Composite Cleaning Kit , gör det enkelt att rengöra och minska risken för att damm, fingeravtryck och att smuts fastnar på ytan. Fungerar på alla typer av Solid Surface material.

Detta set innehåller: 1 fl Composite Cleaner ( 250 ml) , 1 fl Composite Sealer (250 ml), 2 st Fläcksuddare, 1 st Fiberduk, 1 st Rengöringssvamp, 1 st torkduk och bruksanvisning.

 

Fysiska skador i ett Solid Surface material kan enkelt repareras

När en skiva eller detalj har skadats av t.ex ett nedfallande eller vasst föremål som skapat en spricka, ett hack eller en avslagen bit, så kan skadan repareras till nyskick!

Efter 5-10 år blir även en utsatt Solid Surface yta påverkad, som ses på vänstra bilden. Specialutbildad personal kan på plats rekonditionera valfri yta och se till att Solid Surface inredningen återfår sitt ursprungliga utseende.

Före reparation
Efter reparation

 

 

 

 

 

 

 

 

Har ni inredning i Solid Surface som är i behov av reparation eller service? Kontakta vårt utbildade team för information och kostnadsförslag.

FILM: